Tuesday, February 10, 2015

Ψήφισμα για ΕΒΖ

Το κείμενο του ψηφίσματος που καταθέσαμε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης:
"Το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ορεστιάδας καταδικάζει τις τελευταίες ενέργειες της διορισμένης από την συγκυβέρνηση διοίκησης της ΕΒΖ που βάζουν ταφόπλακα και στις τελευταίες ελπίδες για την συνέχεια της τευτλοκαλλιέργειας και την λειτουργία των εργοστασίων.
Η μεθόδευση της σφράγισης των σιλό ζάχαρης και της δέσμευσης χιλιάδων τόνων ζάχαρης ως ενέχυρο από την τράπεζα Πειραιώς, στο τελευταίο εν λειτουργία εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, σηματοδοτεί και το οριστικό κλείσιμο της μεγαλύτερης βιομηχανίας τροφίμων της Βορείου Ελλάδας.
Οι παραγωγοί δεν κινδυνεύουν να χάσουν μόνο μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται, καθώς η διοίκηση της εταιρίας δεσμεύεται για την αποπληρωμή μόνο του 60% ,αλλά και μια ακόμη κερδοφόρα καλλιέργεια.
Οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας οδηγούνται στην ανεργία και μαζί τους θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμη εργαζόμενοι από επαγγέλματα που εξαρτώνται είτε άμεσα είτε έμμεσα από την βιομηχανία, τευτλοεξαγωγείς, οδηγοί, συνεργεία, πρατήρια καυσίμων κλπ.
Το δημοτικό συμβούλιο:
1)Εκφράζει την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των εργαζόμενων που μάχονται για την εργασία και την αξιοπρέπειά τους.
2)Ζητά να ανακληθεί η απόφαση για την δέσμευση της ποσότητας ζάχαρης.
3)Απαιτεί να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες για την παραγωγή τους.
4)Αξιώνει την άμεση δημοσιοποίηση της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρίας για τα τεύτλα.
Και φυσικά καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς του δήμου, σε κοινό αγώνα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home