Friday, May 23, 2014

5Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Με εντυπωσιακή συμμετοχή, για άλλη μια φορά, και χαμογελαστά πρόσωπα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 22 Μαΐου 2014, στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, η (5η) Γενική Συνέλευση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”, με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαλάντη Παντσίδη, με θέματα που αφορούσαν τον οικονομικό απολογισμό της Κίνησης κατά την προεκλογική περίοδο, το εκλογικό αποτέλεσμα και προτάσεις για μελλοντικές δράσεις.
Όπως αναφέρθηκε, τα έξοδα ήταν τα λιγότερα που μπορούσαν να γίνουν, σε συνάρτηση τόσο με την κάλυψη των αναπόφευκτων εξόδων (όπως ψηφοδέλτια) αλλά και την καλύτερη δυνατή κάλυψη με έντυπο προεκλογικό υλικό. Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων έχει καλυφθεί από τους ίδιους τους υποψηφίους, που κατέβαλαν το παράβολο των 50 ευρώ για την υποψηφιότητά τους και το κόστος των ψηφοδελτίων που διακίνησαν, καθώς και από τη συμμετοχή – οικονομική συμβολή, φίλων και υποστηρικτών της κίνησης. Το ποσό που απομένει προς αποπληρωμή θα καλυφθεί με τον ίδιο τρόπο.
Όσο αφορά τις εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, υπήρξε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Κίνηση “έπιασε” διψήφιο ποσοστό στις εκλογές της 18ης Μαΐου, ενώ εκτιμήθηκε  πως θα μπορούσε ίσως να έχει καλύτερη εκλογική επίδοση αν αποφεύγονταν κάποια “τακτικά” λάθη που αποδίδονται στην “εκλογική απειρία” αλλά και στις “πιέσεις” που ασκήθηκαν, κυρίως τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, τονίστηκε πως από την αρχή του εγχειρήματος υπήρξε ένας παρασκηνιακός και έντονος πόλεμος, τόσο κατά την περίοδο κατάρτισης του συνδυασμού όσο και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Παρ' όλα αυτά η Κίνηση αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, κυρίως στο αστικό μέρος του δήμου, καθώς εκτιμήθηκε η αγνότητα των προθέσεων, τα καινούρια πρόσωπα και οι φρέσκιες ιδέες. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το σύνολο των δημοτών που συμμετείχε στη Συνέλευση ζήτησε να υπάρχει συνεχής παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, να προγραμματιστούν δράσεις στο σύνολο του δήμου και η Κίνηση να έχει έντονη κοινωνική και διεκδικητική παρουσία. Το “ταξίδι” μόλις ξεκίνησε...


*ΥΓ. Τέλος, όσο αφορά το πραγματικά μεγάλο δίλημμα του Σαββατοκύριακου, που προβληματίζει και απασχολεί σοβαρά ένα μεγάλο αριθμό συνδημοτών, η απόφαση της Κίνησης είναι ξεκάθαρη: Στηρίζει... Αθλέτικο!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home